Primăvara, vremea frumoasă te îmbie să arăți tuturor părul tău strălucitor și plin de sănătate. De aceea înainte de al putea arăta trebuie să știi cum să-l îngrijești.

1.Trebuie să afli ce tip de păr ai! Fiecare tip de păr necesită un anume tratament. Abia după ce ți-ai dat seama, poți trece la căutarea produselor și folosirea lor. Specialiștii recomandă folosirea produselor profesioniste și evitarea pe cât posibil a celor de la supermarket!

2. Mâncarea are și ea un rol important. Profită de venirea primăverii și consumă multe legume, fructe proaspete și alimente cu un bogat conținut de fier! Un exterior frumos, pornește mai întâi din interior. Fără un aport sănătos de vitamine nici părul nu va străluci, indiferent de câte balsamuri și măști vei folosi!

3. O altă etapă de parcurs în îngrijirea părului, Primăvara este și introducerea vitaminei E, în viața ta . Încearcă o alimentație care să conțină și nuci, ulei de măsline, cocos dar și un tratament de păr pe bază de vitamina E sau un șampon, balsam care să conțină această vitamina atât de importantă pentru frumusețea ta. Rezultatul va fi uimitor, un păr mai moale și evident mai strălucitor!

4. Balsamul. Un păr sănătos este egal cu o hidratare în profunzime. De aceea este bine să folosești un balsam cu acțiune îndelungată. De reținut că acesta nu se aplică pe rădăcina părului pentru că există riscul de al îngrășa și de asemenea nu trebuie să-l folosim mai des de 1 dată pe săptămână.

5. Dă strălucire părului tău cu ingrediente naturale. Uleiul de măsline sau de Argan poate fi folosit în crearea unor măști, care vor avea rol atât de hrănire cât și de a-i da părului  strălucirea mult visată!  De asemenea, un tratament clasic și natural este și cel pe bază de ou și maioneză! Tot un ingredient bun pentru păr este și sucul de lămâie care are un efect antiseptic. Deci îți va curăța podoaba capilară în profunzime, lăsând-o mai catifelată !  Cum se face? Nimic mai simplu: stoarce o lămâie iar sucul obținut aplică-l pe tot părul și lasă-l să acționeze cam 20-30 de minute apoi clătește bine. Vei fi surprinsă ce bine va arăta!

6. Folosește mai rar produsele gen fixativ, ceară, spumă. Ele sunt nocive și nu lasă firul de păr să respire, iar rezultatul va fi catastrofal.

7. Stiliști recomandă că atunci când ne spălam pe cap să nu folosim apă fierbinte ci la temperatura camerei. De asemenea clătirea se va face cu apă rece aplicată doar pe vârfuri nu pe tot capul

8.Periatul corect ajută! Cercetătorii au făcut studii cu privire la acest aspect și au descoperit că periatul ușor și des ajută părul. Însă trebuie avut grijă cum îl realizăm, dacă vrem să-l mai avem și peste 20 de ani. În principiu tehnica este destul de simplă: se ia bucata de păr și se perie de la rădăcină spre vârfuri delicat, pentru ca să distribuim uniform substanțele uleioase naturale,ca să stimulăm creșterea și să eliminăm praful și impuritățile, îmbunătățind astfel elasticitatea părului.

9. Nu în ultimul rând un rol important în îngrijirea părului, Primăvara îl are și tunsul vârfurilor deteriorate. Acesta operațiune este recomandată să se facă o dată la 2 luni. Oricâte măști i-ai aplica , dacă vârfurile despicate nu sunt îndepărtate, părul va avea un aspect neîngrijit și se va rupe. De asemenea, aspectul și strălucirea o mai poți obține și dacă vopsești părul. Caută o nuanță cât mai apropiată de culoarea ta naturală! Pentru cele ce nu s-au vopsit până acum și totuși vor să încerce, potrivite ar fi vopselele fără amoniac sau Henna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here