Artritele sunt boli dureroase, greu de suportat, dar cu puţin ajutor ele pot fi controlate, iar viaţa ta se poate îmbunătăţi simţitor. Însă pentru a ajunge să le stăpânim primul pas este să ne punem întrebarea ce sunt artritele? Potrivit medicilor artrita este o afecţiune care se manifestă la nivelul articulaţiilor, cartilajul se erodează puţin câte puţin, până când osul se îmbolnăveşte. Este bine de ştiut că atât bărbaţii cât şi femeile pot dezvoltă această afecţiune, însă potrivit studiilor rata îmbolnăvirii este totuşi mai mare în rândul femeilor.

Cu cât boală este diagnosticată mai din timp, cu atât există mai multe şanse să fie evitată atât agravarea bolii cât şi simptomele extrem de supărătoare. Iată câteva din simptomele ce apar la un bolnav de artrită:

  • Senzaţia de înţepeneală – poate apărea cu precădere dimineaţă sau după o perioadă de inactivitate;
  • Inflamarea încheieturilor, umflarea lor
  • Oboseală, sentimentul de moleşeală
  • Durere atunci când întreprinzi o acţiune, durere nocturnă care poate trezi bolnavul

Alte simptome precum febra, inflamarea ganglionilor, scăderi în greutate.

În ceea ce priveşte prevenirea artritei, medicii recomandă pe lângă analgezice şi antiinflamatoare o alimentaţie echilibrată, astfel încât să nu se ajungă la un surplus de kilograme care să pună presiune atât pe oase cât şi pe articulaţii, un aport bogat în vitamine luate periodic, evitarea pe cât posibil a fumatului şi a consumului de alcool.

De asemenea,  încă de pe vremea bunicilor sunt cunoscute o serie de remedii naturiste, care ajută la îmbunătăţirea traiului de zi cu zi. De exemplu sucul de cartofi, care este considerat unul dintre cele mai eficiente  şi vechi tratamente pentru afecţiuni reumatice şi artrite. Un cartof de dimensiuni medii, necurăţat, se taie în felii foarte subţiri, care apoi sunt lăsate peste noapte într-un vas cu apă rece. Apă în care a stat cartoful trebuie băută dimineaţă pe stomacul gol. Un alt remediu este lucerna.

Ceaiul din lucerna, mai ales din seminţele acesteia, s-a dovedit extrem de eficient în tratarea artritei. Specialiştii ne recomandă să consumăm, zilnic, 3-4 pahare cu ceai din seminţe de lucerna, timp de cel puţin o săptămâna. Mod de preparare: la un pahar de ceai se pune o linguriţă de seminţe.

Eficiența bananelor în tratarea sau prevenirea artritei este dată de conţinutul ridicat de vitamina B6. Pentru tratament se recomandă un regim alimentar timp de 3-4 zile la fiecare 2 luni, bazat numai pe banane. Astfel, se poate consumă 8-9 banane pe zi şi nimic altceva. Nu în ultimul rând banalul usturoi. Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, acesta  este un alt remediu benefic pentru artrită. Pentru tratament se recomandă consumarea usturoiului crud sau gătit, în funcţie de preferinţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here