“Ochii , aceste limbi tăcute ale iubirii.”

O privire seducătoare va atrage mereu atenţia. De aceea, pentru un machiaj reuşit, specialiştii ne recomandă să potrivim culorile fardului cu nuanţa ochilor noștri. Astfel, vom avea un rezultat mult mai spectaculos,  ochii vor fi puşi în valoare mult mai bine şi cu siguranţă vom reuşi să fim în centrul atenţiei! De specificat însă, ca rezultatul să fie spectaculos trebuie să ţineţi cont atât de nuanţele tenului dumneavoastră cât şi de culoarea părului.

Iată câteva sfaturi care sperăm noi, o să va ajute în realizarea unui machiaj spectaculos şi care să nu vă încarce ochii:

Machiajul pentru ochii căprui

Se ştie că persoanele cu ochi căprui sunt cele mai norocoase pentru că au posibilitatea de a alege dintr-o varietate mai mare de nuanţe, atât timp cât acestea se asortează frumos cu nuanţă pielii. Puteţi opta pentru nuanţe că auriu, bej, orange, kaki sau violet. Dacă vreţi un look mai natural puteţi folosi nuanţe mai deschise, iar pentru unul mai dramatic sau de seară puteţi opta pentru tonuri mai închise.

Doamnele sau domnişoarele blonde cu ochi căprui pot alege nuanţe de gri, bej, auriu, maron, mov intens, prună sau indigo. Cele roşcate, pot opta pentru nuanţe de maro, arămiu, kaki, auriu sau piersică. Nu în ultimul rând șatenele sau brunetele vor fi mult mai avantajate de culorile bleumarin, mov, indigo, violet, prună care cu siguranţă le vor pune în evident privirea.

Machiajul pentru ochii verzi.

“ Ochii verzi niciodată să nu crezi!”, dar cu un machiaj potrivit acest lucru se poate schimba!

O regulă de bază pentru posesoarele ochilor verzi, este să nu aplicaţi niciodată un fard de pleoape în nuanţa ochilor. De aceea vom alege nuanţe contrastante care au rolul de a scoate în evidenţă irisul verde, ca de exemplu violet, bej, piersică, auriu, roz, maron.

Persoanele feminine blonde cu ochii verzi vor putea opta pentru nuanţe ca piersica, pruna, violet, auriu, dar însă vor trebui sa aibă  grijă la cantitatea de fard aplicată, pentru a evita un machiaj strident.

Blondele cu ochii verzi pot opta pentru nuanţe că auriu, piersică, prună, violet. În general este bine să aveţi grijă cum dozați cantitatea fardurilor pentru a evita machiajul strident. Roşcatele cu ochii verzi vor putea alege nuanţe ca maro roşcat, arămiu, ciocolată, prună cu recomandarea să nu folosiţi prea multe culori, deoarece ochii verzi sunt deja influenţaţi de culoarea roşcat din păr, iar rezultatul pe care îl veţi obţine va fi de un look prea încărcat. Femeilor brunete cu ochii verzi le recomand să îşi pună în evident ochii prin nuanţe mai contrastante cum ar fi auriul, indigo, ciocolată, negru, maro-ul închis.

Machiajul pentru ochii albaştri

Ochii albaştri puteţi să-i puneţi în evidenţă prin nuanţe precum roze, maro, arămiu, piersică, auriu sau lila. Blondele cu ochii albaştrii vor capătă un look irezistibil dacă vor folosi nuanţe de lila, auriu, maron, arămiu,  sau dacă se vor încerca diverse combinații, ca de exemplu roze cu maro. Machiajul trebuie să-l priviţi, de cele mai multe ori, ca pe o joacă, care vă va permite atât să combinaţi texturile mate cu cele sidefate, cât şi să vă puneți în valoare imaginaţia, atât timp cât la final veţi obţine un aspect deosebit! Brunetele sau șatenele cu ochi albaştri vor putea folosi şi nuanţe mai intense de arămiu, negru, vişiniu, care vor  contrasta perfect cu nuanţa deosebită a ochilor. Atenţie! Nu veţi aplica albastru ca nuanţă de fard deoarece nu va accentua culoarea irisului, din contra efectul va fi opus! Roşcatele posesoare de ochi albaştri vor trebui să excludă culorile de verde sau albastru şi să se îndrepte spre cele de arămiu, auriu, gama de maro-uri, piersică.

Machiajul pentru ochii negri

“Aveţi ochi negri, sunteţi frumoasă ca femeie, Încât poetul vede sclipind acea scânteie”

Doamnele şi domnişoarele cu ochii negrii dacă se vor machia corect, şi vor apela la nuanţe precum maro, bej, nisipiu, auriu, lila, vor avea parte de multe scântei de iubire şi aprecieri din partea tuturor! Această nuanţă a irisului, întâlnită destul de rar poate fi pusă în valoare şi prin eyeliner! Blondele cu ochii negri sunt sfătuite să încerce nuanţe de auriu, nisipiu sau bej.

Femeile brunete cu ochii negri, vor trebui să fie mai atente şi la nuanţă tenului, astfel cele cu tenul alb vor arata spectaculos, dacă adopta culori gen indigo, bleumarin, fucsia, iar cele cu tenul măsliniu vor fi puse în valoare cu nuanţe de nisipiu, bej, auriu.

Sper că aceste sfaturi v-au fost utile şi vă vor crea o privire seducătoare, vorba  citatului “Ochii tăi îmi dau fiori, /Chiar de-i văd de-atâtea ori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here