Cred că deja ne-am obișnuit că selfie-urile au devenit un real fenomen pe plan mondial. Chiar și statisticile demonstrează că peste 17 milioane de astfel de instantanee sunt aruncate pe piață în fiecare zi. Fie că ne place sau nu, odată cu noua era digitală, banalul portret făcut de un pictor la colț de stradă, a fost înlocuit cu diverse aparate care scot la secundă fotografii cu chipul nostru, cu intenția clară de a fi distribuite în grupurile de socializare sau chiar în media. Însă ca acest lucru să aibă un rol benefic asupra imaginii tale și să-l transformi într-un mijloc folositor care să-ți ofere mai multă încredere în tine, trebuie avut în vedere câteva aspecte gen găsirea unui unghi care să te avantajeze, o lumină potrivită dar și un machiaj corect. Acestea sunt ingredientele pentru un selfie perfect. În continuare, noi vom încerca să-ți dezvăluim câteva trucuri de machiaj care îți vor garanta un look minunat de fiecare dată când te vei fotografia.

Machiajul în fotografiile de tip selfie – Tenul

Pentru un selfie perfect, arma secretă este anticearcănul. Acesta îți va da un look mai luminos și mai uniform. De aceea anticearcănul, trebuie ales în funcție de zona în care urmează să fie aplicat ca de exemplu: pentru zona de sub ochi optează pentru texturi cremoase sau lichide care au particule fine ce reflectă lumina, iar pentru coșuri sau imperfecțiuni folosește-le pe cele de consistență solidă.

În ceea ce privește fondul de ten sau alte produse care sunt utilizate ca o bază de machiaj, marile firme de make-up au dezvoltat o ultimă inovație: machiajul HD. Această descoperire are o textură extrem de fină, o capacitate superioară de a reflecta lumina ceea ce ar trebui să ofere un grad ridicat de acoperire și uniformizare a porilor, fără a crea un aspect de mască. Însă la fel de bine poți să îți realizezi un machiaj fără să irosești o mică avere pentru o fotografie cu telefonul mobil dacă: vei fi atentă la folosirea unei cantități mici de fond de ten, pe care să o uniformizezi foarte bine, apoi să acoperi tenul cu o pudră fină pentru matifiere și fixare.

Machiajul în fotografiile de tip selfie – Obrajii și pomeții

Pentru un selfie reușit trebuie să alegi un fard de obraz din aceeași familie cromatică cu nuanța rujului pe care îl folosești și trebuie aplicat în funcție de fizionomia feței tale. Fenomenul selfie-urilor a dus cu siguranță la o dezvoltare a tehnicii de sculptare a structurii osoase. Însă, dacă nu stăpânești bine tehnica rezultatele pot fi dezastruoase. De aceea încearcă să aplici pudra bronzantă mată cu o pensulă teșită, astfel perii mai scurți vor duce mai multă culoare în adâncitura pometelui, în timp ce perii mai lungi vor diminua culoarea spre margine. De asemenea, trebuie să fii atentă și la structura blush-ului, ca de exemplu un blush cremă este bine să-l aplici direct peste fondul de ten, pentru că o textură cremă suprapusă peste o pudră, creează un efect inestetic și neuniform și vei ieși în fotografie pătată în porțiunile unde machiajul pare coagulat.

Machiajul în fotografiile de tip selfie – Ochii

Pentru că detaliile tind să se piardă când faci fotografii la o rezoluție mică, este bine să acorzi o atenție deosebită genelor. Folosește o mascara pentru volum care va conferi intensitate  genelor  în fotografii și nu vor avea  aspectul mult întâlnit de picioare de păianjen. Dacă în viața de zi cu zi, genele false nu ți se par o opțiune bună, în fotografii ele pot avea un efect spectaculos. De asemenea, sub lumina blițurilor și sprâncenele pot părea mai șterse decât în realitate, lucru ce îl poți corecta ușor conturându-le într-o nuanță cu un ton sau două mai deschisă decât culoarea ta naturală. Pentru un efect natural, alege un fard pentru sprâncene pe care să-l aplici cu o pensulă unghiulară, concentrându-l spre partea exterioară.

Machiajul în fotografiile de tip selfie – Conturarea buzelor

Dacă vrei să ai o fotografie memorabilă, trebuie să ai grijă și cum conturezi buzele. Camerele foto amplifică volumele proeminente, de aceea nu folosi creionul de contur pentru buze în afara conturului tău natural. Poți oferi volum buzelor prin aplicarea unui strop de iluminator în centrul buzei superioare, sau la fel de bine poți folosi nuanțe vibrante de ruj în culori precum roșu, violet, corai sau fucsia. Pe lângă efectul de volum aceste nuanțe conferă și iluzia unor dinți mai albi, a unui ten perfect simetric și a unor trăsături bine accentuate.

Un machiaj în selfie-uri reușit, înseamnă a-ți da frâu liber imaginației și a învăța cum să dai o notă de unicitate trăsăturilor tale, rezultatul fiind nu doar like-urile pe care le primești, ci și mai multă încredere în tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here