Cum să folosim DOVLEACUL pentru a ne întări sistemul imunitar!

Delicios si foarte sănătos, dovleacul este o sursă importantă de zaharuri vitamine (A și C) și proteine. De aceea medicii nutriționiști ne recomandă sa profităm de efectele benefice ale acestei minunate legume.

Pe lângă vitamine si minerale, dovleacul conține si antioxidanți, despre care știm cât de importanți sunt pentru menținerea sănătății. De exemplu, miezul dovleacului îmbunătățește vederea, mărește rezistența în fața infecțiilor,întărește sistemul imunitar și menține starea bună a pielii,dinților, gingiilor si a părului. Însă atenție! Dovleacul poate provoca alergii la anumite persoane. Dacă te știi alergic la castraveți, dovlecel sau pepene, ar fi bine să consume cu prudența dovleac.

Întrebuințări ale dovleacului:

Luptă împotriva cancerului. Carotenoidele,  antioxidanții care se regăsesc în structura dovleacului, împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. Studiile cercetătorilor au demonstrat că persoanele care consumă cantități importante de dovleac au un risc mai scăzut de apariție a cancerului.

Îmbunătățește digestia. Fibrele din dovleac sunt benefice pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal. Așadar consumă cu încredere această legumă pentru a îmbunătăți digestia și pentru a preveni constipația.

Ajută la scăderea glicemiei. Consumul de dovleac ajută și la scăderea glicemiei, deoarece carotenoizii din această legumă au un rol protector împotriva hiperglicemiei.

Întărește inima. Dovleacul este cel mai indicat medicament natural pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare. Acesta reglează colesterolul, curăță vasele de sânge și întărește inima.

Ce mai putem folosi de la DOVLEAC:

Uleiul. Fiind lipsit de colesterol, uleiul de dovleac este recomandat persoanelor cu probleme cardiovasculare, de nutriție și hepatobiliare, dar ajută și la menținerea tensiunii arteriale la valori cât mai normale.

Semințele. Cu un conținut bogat de zinc, semințele de dovleac sunt adevărate capsule de sănătate. Este suficient să mănânci zilnic 20 de semințe dimineața și 20 înainte de masa de prânz, pentru a-i oferi organismului cantitatea necesară de zinc.

Sucul de dovleac, bun în detoxifierea organismului. Prin conținutul bogat de vitamina A, dovleacul are efect de detoxifiere. Pentru eliminarea toxinelor din organism ai nevoie de o cură de zece zile, în care să consumi câte un pahar de apă cu 100 ml de suc de dovleac, amestecat cu ceai de afin, după mesele principale. Sucul de dovleac este un remediu excelent și împotriva reumatismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here