Între a arata cât de cât bine și a arăta splendid stau deseori câteva trucuri simple de machiaj, coafură și îngrijire. Doar trebuie să le afli și să înveți să le aplici la momentul oportun.

Sunt femei care reușesc să întoarcă pe stradă privirile tuturor. Bărbații le doresc, femeile le invidiază. Și ai să vezi, aceste femei nu sunt neapărat din cele cu decolteuri adânci si fuste scurte. Dar revarsă de feminitate si au acel „vino-ncoa” care te îndeamnă să te întrebi ce ori fi făcut de arată atât de bine. Iată că noi ne-am uitat în cutiuța lor cu secrete și vi le împărtășim:

Un ten mai luminos

Un ten frumos este un ten curat, fără imperfecțiuni, fără pete, de culoare uniformă. Un ten minunat este acela care parcă e luminat din interior. Pentru a obține acest efect de piele care reflectă lumina, e necesar ca, înaintea fondului de ten, să aplici o bază iluminatoare. Fără această bază, fondul de ten aplatizează trăsăturile și strică jocul natura de lumini si umbre. Insistă pe această bază mai ales la nivelul pomeților, pe tâmple, frunte si bărbie. Rezultatul. Vei oferi feței o strălucire gingașă și un aspect sănătos.

Buze senzuale

Buzele conturate, voluptoase, pline de volum atrag atenția asupra ta și-i fac pe cei din jur să-ți soarbă fiecare cuvânt. Ce trebuie sa faci ? Uite câteva trucuri simple pentru un aspect de Hollywood, al buzelor tale. În primul rând, scapă de crăpături cu un strugurel sau cu banalul ulei de măsline, care este un balsam natural și foarte eficient pentru buze. Dă-te cu puțin ulei în fiecare seară, înainte de culcare. Când te machiezi, nu uita să conturezi buzele cu un creion în culoarea lor, pentru a le defini forma. Conturul trasat de tine trebuie să fie aproape invizibil. Dă-te apoi cu un ruj mai rezistent în culoarea preferată și finalizează machiajul buzelor cu o atingere de gloss transparent.

Privire irezistibilă

Nu te gândi la machiaje  sofisticate, pe care numai un make-up artist le poate face, dacă vrei priviri fascinante si ochi cu un aspect de Hollywood. Iată cum: În zona cearcănelor, folosește un corector cu un ton mai deschis decât culoarea pielii, de preferat cu textură lichidă, fiindcă se uniformizează mai ușor. Înainte de aplicarea fardurilor colorate, îmbracă toată pleoapa, de la rădăcina nasului până în colțul extern al ochiului, într-un strat de fard alb unt ușor sidefat. Insistă imediat sub sprânceană, pentru un plus de luminozitate. Folosește un ondulator de gene! Conturează sprâncenele, nu înainte de a le pensa.  Mascara definitivează întreaga operă. Alege una cu efect de alungire si insistă în colțul extern al ochilor ca sa obții gene ca  “de păpușă”.

Piele strălucitoare

Sănătos sau nu încă se mai poartă să fii bronzată! Pielea sărutată fin de soare arată suplă, tonificată, sănătoasă. Totuși, nimic nu e mai inestetic decât un bronz neuniform, cojit sau prea intens. Nu exagera deci cu statul la soare, iar dacă observe că soarele nu te-a colorat la fel peste tot, apelează la ajutoarele lui, autobronzantele și pudrele bronzante. În privința tenului, cel mai indicat este să eviți soarele și să folosești doar crème cu efect bronzant. Iar în loc de blush, pudra bronzantă va oferi obrajilor tăi o nuanță arămie suavă!

Altă zonă – picioarele! După fiecare duș, unge conștiincios gambele cu o cremă hidratantă, uniformizează nuanța cu autobronzant si pregătește-te să dai privitorilor lovitura de grație cu un strop de ulei pentru corp, care să conțină eventual un pic de sclipici. Însă atenție! Nu folosi ulei în exces-face picioarele să pară mai groase decât sunt!

Un păr cu aspect de Hollywood

Categoric, nu există păr mai sexy decât cel lăsat liber în bătaia vântului, sănătos, fără vârfuri despicate și plin de volum. De vârfurile tocite scapi cu foarfeca, printr-o vizită la coafor o dată la trei luni. Dai vitalitate părului și dacă iei vitamine –însă doar cu acordul medicului.

Volumul părului se obține printr-o tunsoare isteață( dacă părul îți trece de umeri, el trebuie tăiat în trepte) și cu ajutorul buclelor mari. Iar dacă-ți place să porți părul drept, bigudiurile mari netezesc cuticula, fac părul să arate viguros și dau volum fără să formeze bucle, dacă le folosești pe părul uscat. Pentru acest efect, rulează pe fiecare bigudiu șuvițele de păr mai groase și stai vu bigudiurile doar o oră!

Dacă ai părul ondulat sau creț, câteva șuvițe mai deschise decât culoarea de bază a părului vor scoate frumos în evidență onduleurile și-ți vor da un aer de eleganță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here