Odată cu trecerea timpului, fața , culoarea, stilul de viață și caracterul se schimbă, iar stilul de coafură trebuie să țină pasul. Nu există un mod mai direct de a reînnoi imaginea, decât o tunsoare și o culoare plăcută ale părului. Atunci când avem o tunsoare bine executată, știm că părul va crește bine, astfel vom face din aceasta o bună investiție, deoarece vom merge la coafor doar o dată la câteva luni. Mobilitatea și netezimea părului reies din tunsoare.  O tunsoare inteligentă vă va scoate în evidență cele mai bune trăsături și va distrage atenția de la cele mai puțin bune. Încercați să nu vă amăgiți cu ceea ce este la modă, în loc de aceasta, gândiți-vă ce se potrivește cu stilul vostru, ce vă reprezintă? Părul se leagă strâns cu imaginea voastră, nu pierdeți acest lucru din vedere.

Adevăruri despre alegerea coafurii

 • Fața voastră se schimbă de-a lungul anilor, în special linia bărbiei și a mandibulei, care vor deveni mai puțin definitive. O tunsoare inteligentă poate ajuta la mascarea acestor detalii.
 • Nu păstrați aceeași cărare. Schimbați-o și veți fi surprinsă de avântul și volumul suplimentar pe care-l ia părul vostru.
 • Cărarea pe o parte este de obicei mai avantajoasă, indiferent de forma feței voastre.
 • Vremea rece face ca părul vostru să stea mai lipit de scalp pentru a vă ține cald la cap, dar asta vă poate da un aspect de coafură pleoștită.

Mici trucuri

Părul poate fi foarte util pentru a masca unele semne mai evidente sau chiar unele ale îmbătrânirii.

Ridurile frunții sau alte semne mai particulare. În aceste cazuri specialiști recomandă să vă tundeți cu breton. Acesta poate fi delicat sau voluminos, depinzând de forma feței voastre, și nu trebuie să fie neapărat scurt. Trucul acesta se poate realiza și cu câteva bucle sau șuvițe.

Laba gâștei. O puteți ascunde prin încadrarea feței cu o tunsoare care cade natural de-a lungul ei, pe părțile laterale, și evitați să trageți părul înapoi de pe față.

Fălci care atârnă. Încercați bucle ușoare în jurul mandibulei sau o tunsoare umflată care este tapată în jurul maxilarelor. Puteți  distrage atenția de la bărbia voastră, punând accentul pe parte superioară a feței.

Fața rotundă. Aduceți părul în față, în jurul obrajilor, pentru a masca lipsa voastră de definire a maxilarului, iar tunsoarea ar trebui să fie mai degrabă în trepte, decât retezată.

Bretonul

 • Un breton greoi are efect excelent asupra unei fețe înguste, ovale, pentru că poate să o facă să arate mai lată.
 • Un breton este un bun mod de a scurta o față lungă.
 • Un breton ușor, care poate fi pieptănat pe o parte, se potrivește mai bine fețelor rotunde, în formă de inimă.
 • Puteți să mențineți un breton lung, drept și fără cute cu ajutorul plăcii de îndreptat părul.
 • Bretonul vă poate face să arătați mai tânără, dar înainte de a vă grăbi spre coafor, asigurați-vă că se potrivește cu fața voastră.

Aspect mai tineresc

 • Specialiștii recomandă a se evita tunsorile sobre, obtuze pe măsura trecerii timpului. O frizură scurtă, geometrică poate face ca o față mai în vârstă să arate dură și aspră.
 • Nu plecați de la premisa că trebuie să vă tăiați părul, și părul lung până la umeri sau chiar un pic mai lung poate fi atractiv, atâta timp cât este menținut în stare bună. Este un mit faptul că cu trecerea anilor părul trebuie din ce în ce mai mult scurtat.
 • Alegeți bucle largi, mai degrabă decât buclele strânse și variați dimensiunea acestora.
 • Folosiți-vă părul pentru a îndulci aspectul feței și pentru a vă ascunde imperfecțiunile.
 • Coafurile rigide și abuzul de fixativ pot face părul să arate artificial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here