Nu vă lăsați niciodată amăgite de modă, fiți întotdeauna stilate. Moda trece, doar stilul rămâne.

COCO CHANEL

O garderobă plină nu înseamnă întotdeauna o paletă de alegere vastă în privința a ceea ce îmbraci. Garderoba ar trebui să ilustreze principiul conform căruia mai puțin înseamnă mai mult. Câteva haine bine alese, cu accesorii care să  ofere un aspect modern, vor avea o durată de viață mai mult decât doar un sezon. Hainele ar trebui întotdeauna să se potrivească cu stilul de viață al persoanei care le poartă, incluzând culorile și modelele care merg cel mai bine.

Înainte de a cumpăra, alege hainele în funcție de cum arăți și ia în vedere următoarele lucruri:

Dacă ai sânii mari

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te lași măsurată de către cineva profesionist, pentru a găsi un sutien potrivit. Este absolut esențial și va face mereu diferența în ceea ce privește hainele pe care le porți în partea superioară a corpului, un sutien bine ales și care să fie potrivit mărimii pe care o porți. De asemenea, dacă ai sânii mari, alege un decolteu adânc în formă de V, deoarece el definește mai bine bustul și te va face mai atrăgătoare.

Jachetele și hainele nu trebuie să le alegi încheiate până la gât, dacă nu vrei să arăți îndesată și fără formă. Opțiunea cea mai bună pentru acestea, este o croială simplă, fără curele.

Niciodată nu purta helănci (haine din țesătură supraelastică) sau tricouri polo. Acestea vor face să arăți fără gât și foarte voluminoasă, iar în loc să accentuezi acele curbe atrăgătoarele, le vei da volum în plus.

Pentru același motiv, evită puloverele din până groasă. Tricotajele fine sunt mai avantajoase, în special dacă alegi un cardigan sau un șal.

Tot de evitat sunt și modele mari, îndrăznețe în partea superioară a corpului, în schimb bluzele făcute pe măsură(la croitor) pot arăta bine, dar ai grijă cum stau nasturii și crăpătura (să nu fie prea căscată).

Dacă ai picioare groase

încearcă pantaloni puțin mai strâmți la genunchi și ușor evazați jos, pentru a da impresia de curbe. De asemenea, mantourile lungi sunt potrivite, căci ele ascund orice parte mai greoaie. Evită pe cât posibil, pantalonii tăiați mai scurt pentru că atrag atenția asupra gleznelor și nu te vor avantaja și pe cei prea strâmți pe coapse sau șolduri.

Fustele purtate cu cizme înalte pot deghiza picioarele groase și pot da impresia de aspect lung și suplu. Cele mai potrivite sunt fustele evazate în formă de ”A”. De asemenea, lungimea fustelor, a rochiilor și a hainelor este foarte importantă. O fustă mai largă care se termină imediat sub genunchi îți va face picioarele să arate mai subțiri.

Evită orice obiect de îmbrăcăminte care ajunge până la gambă, căci aceasta este cea mai groasă parte de sub genunchi.

Investește într-o varietate mare de cizme, deoarece acestea acoperă multe defecte, dar ai grijă ca fusta să acopere partea de sus a cizmei și evită pe cât posibil să îți arăți genunchii. Materialele foarte subțiri scot în evidență orice proeminență, de aceea dacă ai picioare groase, cel mai indicat ar fi să folosești o țesătură un pic mai groasă.

Dacă ai corpul în formă de pară

Evită orice tricou, pulover sau jachetă care se termină la nivelul la care șoldurile tale au mărimea cea mai mare. Dacă ai un torace subțire, un maieu sau un tricou potrivit care să atingă ușor soldurile îți va scoate în evidență talia și va distrage atenția de la coapse. Ca orientare pentru lungimea potrivită este faptul că nici un tricou nu ar trebui să se termine mai jos de patru lățimi de deget sub linia taliei.

Hainele și jachetele cu lungimea de ¾ vor defini foarte delicat formele, trecând ușor peste coapsele tale. Sunt de evitat jachetele care se termină la nivelul bazinului, căci acestea îți vor accentua lățimea.  Ideea este să creezi o ”ruptură” în zona șoldurilor, deci cel mai bine vei arăta în jachetele tăiate, astfel încât să se termine chiar deasupra sau chiar dedesubtul locului unde coapsele tale sunt mai late.

Fustele în formă de „A”, potrivite pe mărime, arată bine și sunt cele mai avantajoase pentru corpul în formă de pară. De asemenea, fustele sau rochiile pe bie pot fi potrivite, însă depinde de cum le vei asorta. Dacă ești scundă, tăietura bie îți va scoate în evidență coapsele, iar dacă ai peste 167 cm înălțime, aceasta îți va pune în evidență formele într-un mod plăcut. Întotdeauna poată tocuri înalte dacă vrei să-ți alungești proporțiile corpului.

Pantalonii trebuie să fie neapărat puțin mai înguști la genunchi și ușor evazați jos, deoarece ajută la echilibrarea proporțiilor. La fel vor arăta bine, dacă îi porți lungi, până peste tocuri, pentru că îți vor alungi picioarele. Conform specialiștilor, niciodată nu purta pantaloni largi, chiar dacă crezi că ei îți vor deghiza orice proeminență, pentru că, contrar așteptărilor tale, ei se vor așeza pe locul cel mai lat al coapselor și te va face să arăți fără formă. De asemenea, pantalonii tăiați mai scurt, ar trebui priviți cu precauție, mai ales dacă ai picioare scurte.

Pentru a extinde vizual lungimea picioarelor și arăta mai slabă, poți îmbrăca pantaloni de culoare închisă purtați cu cizme de aceeași culoare.

Un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi, atunci când ai corpul în formă de pară este și linia de la gât a bluzelor. O bluză tăiată în zona gâtului se va echilibra cu lărgimea coapselor tale.

Cât privește materialele și aici trebuie să acorzi o deosebită atenție, mătasea și satinul sunt nemaipomenite, dar au tendința să se lipească de locurile cele mai nepotrivite. Așa dar, cu cât materialul este mai gros și mai elastic, cu atât te va avantaja mai mult.

Culorile închise ajută la camuflarea șoldurilor și sunt de evitat albul sau culorile pastel deoarece reflectă lumina, atrăgând atenția asupra zonelor problemă.

Dacă ai un abdomen proeminent

Tricourile sau maieurile scurte trebuie să fie potrivite ca măsură, pe talie, și purtate pe deasupra, nu băgate în fustă sau pantaloni. Fii atentă și alege hainele în funcție de cum arăți! Evită materialul elastic sau orice care conține lycra, căci se va lipi de toate locurile care trebuie ascunse. Dacă vrei să porți tricouri mulate, trebuie să ai întotdeauna la îndemână și o jachetă pe deasupra, pentru a ascunde ”colăceii” și proeminențele. Materialele încrețite pot să îți vină bine și să îți mascheze abdomenul, căci este imposibil de spus unde este materialul și unde ești tu.

Bluzele și rochiile gen ”parte peste parte” sunt o idee bună pentru a masca un abdomen proeminent. Poartă bluze sau pulovere cu decolteul în V, împreună cu o jachetă cu formă bine definită pe deasupra, pentru a obține efectul de înfățișare unduită și frumoasă. De asemenea, eșarfele lungi care atârnă în față distrag atenția de la ceea ce este sub ele.

Dacă ai un abdomen proeminent, evită întotdeauna pantalonii cu talie înaltă, centurile elastice pentru talie, pentru că acestea vor adăuga volum în plus. O alegere inspirată este aceea atunci când îmbraci pantaloni cu talie joasă și nu prea strâmți, sau cei cu fermoar pe lateral, fără cusătură pe abdomen, căci nu adaugă volum sau detalii neplăcute în față. Pantalonii cu o bandă mai lată pe talie se potrivesc și ei pentru un astfel de corp, fustele pe bie creează o formă de clepsidră (cu talie subțire) și ascund lipsa taliei.

Sacourile trebuie să aibă o formă la talie, dar evită centurile și modelele care se încheie la două rânduri de nasturi.

Dacă ai brațe lăsate

Acestea reprezintă o problemă majoră pentru mii de femei din întreaga lume și constituie o problemă asociată cu înaintarea în vârstă. De aceea, dacă ai această problemă trebuie să ții la distanță hainele cu bretele, vestele fără mâneci și mânecile scurte. Este bine să optezi pentru lungimea de ¾ sau mânecă lungă, astfel vei atrage atenția asupra încheieturilor slabe care pot fi o trăsătură atractivă. De asemenea, poți alege brățări delicate, drăguțe sau mănuși colorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here